Kaip pasigaminti kiaušinienę prancūziškai?

Virtuvės profesionalės Aistės Dagytės prancūziška kiaušinienė. (Asmeninio archyvo nuotr.)
Virtuvės profesionalės Aistės Dagytės prancūziška kiaušinienė. (Asmeninio archyvo nuotr.)

Jau ne pirmą kartą savo virtuvės šedevrus pristatanti medicinos mokslų profesionalė Aistė Dagytė siūlo paįvairinti savo kasdienius pusryčius. Šiandien jaunoji kulinarė su vilniuje.info skaitytojais dalijasi prancūziškos kiaušinienės receptu.

Ko reikės šiam patiekalui?

  • 3 kiaušinių
  • 30 gramų sviesto
  • 1 šaukšto grietinėlės
  • Druskos
  • Pipirų
  • Petražolių
  • Baltos duonos (labai tinka itališka duonelė – Ciabatta)

Kaip pasigaminti kiaušinienę prancūziškai?

Storesnę duonos riekelę paskrudinkite skrudintuvėje arba keptuvėje be aliejaus.

Tada į nedidelį puodą (patogiau su rankena) įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą ir pradėkite kaitinti ant vidutinės kaitros, nuolat maišant. Po to, kai sviestas ištirps, o masė taps glotni, blizgi, toliau kaistant kiaušiniai ims po truputį kepti. Todėl svarbiausia kiaušinienės neperkepti, taigi pamatę pirmus apkepusius kiaušinius, nukelkite nuo kaitros, nuolat maišykite, tuomet vėl grąžinkite ant kaitros. Tokią procedūrą reikės pakartoti kelis kartus, kol kiaušiniai iškeps, tačiau visa masė vis dar bus kreminės konsistencijos. Galiausiai, bebaigiant kepti kiaušinienę, ją pagardinkite druska ir pipirais. Tuomet nukelkite nuo kaitros ir įmaišykite grietinėlę tam, kad kiaušinienė toliau nebekeptų.

Paruoštą kiaušinienę padėkite ant skrebučio ir papuoškite petražolėmis. Skanaus!

Renginių gidas Vilniaus.

Darbas Vilniuje.

Parduodami automobiliai Vilniaus.

Skelbimai Vilniaus.

Orai Vilniuje.

virtuvė receptas kiaušinienė prancūziškai Sekminės
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,842